Monday, March 14, 2011

de la Pegas la Simplon

Prima si singura semicursiera a mea am primit-o cadou de ziua mea inainte de (r)evolutie. Era neagra, evident, si deosebit de grea. Se strica incontinuu si ii centram rotile constant undeva in spatele magazinului Unirea. Am dat-o pe mai nimic prin '95. In '92, am mai avut pentru cateva luni un MTB Murray autentic albastru metalizat cu cauciucuri galbene, 15 viteze. O minune ce s-a dus prea repede.
Pe 28 februarie anul acesta, am facut cunostinta cu Simplon Pride, in Germania. Cum langa mine se afla padurea Neuwied-ului, m-am gandit sa dau o tura de aducere aminte cu aceasta bijuterie.
Soseaua "ca in palma" a sporit sentimentul de libertate pe care il simti. Asta pe coborare pentru ca la intoarcere, diferenta de nivel de 400 m am resimtit-o din plin in ciuda celor doar 7kg cat cantareste aceasta bijuterie mecanica. Sper ca data viitoare sa ne dam mai mult impreuna...

Wednesday, March 9, 2011

Schi alpin la Azuga

Pe 25 februarie am mai recuperat un pic din restanta la schi pe iarna asta. Dupa ce am zacut efectiv rapus de o gripa mizerabila pe care cred ca jumatate din populatia tarii a avut-o, mi-am promis sa merg sa ma dezanchilozez. Evident ca inca imi era rau, starea aia de nu iti vine sa faci nimic si te simti fara vlaga.
Personal am dat 12 ture de gondola, iar Bebe 13. Oricum, am avut parte de partie goala pe Cazacu, cu exceptia unei portiuni pe care se desfasura cupa IPA. Zapada a fost insa o combinatie intre afanata si tasata. Nu bagasera nici un ratrac si zapada proaspata nu se pupa cu schiurile alpine, grele. Astfel ca intr-o coborare treceai de la extaz la agonie si invers. Incercati un off piste cu schiuri SL sau GS :). Pe Sorica era puzderie de lume, inghesuiala totala astfel ca nu am abordat-o decat de doua ori. Avea si foarte multa gheata.

Ce nu inteleg este sistemul de management (inexistenta lui, de fapt) al instalatiilor de urcare. Adica, cu ski pass-ul pe gondola nu ai acces la teleschiuri. Teleschiurile de asemenea sunt independente administrativ. Biletul de la unul nu iti asigura accesul la celalalt. Pacat ! Administratorii nu au inteles inca cum trebuie sa functioneze treaba pentru un client. De pretul ski pass-ului la telegondola pe o zi nu mai comentez. Raman partiile, care sunt intr-adevar super.